Ploužení, ploučnění aneb víkend na Ploučnici...

15.08.2014 20:00

Vážení přátelé, zvu Vás na nezapomenutelný víkend v pohádkové krajině, který sice nemá zatím termín, ale zanedlouho - s Vašim přispěním - mít bude! A to takový, na němž se dohodneme! (Plán pátek večer - neděle večer)

 

Program: 

pátek - příjezd do Mimoně okolo 20.00, opuštění města po červené směr Ralsko, nalezení koutu k přenocování

sobota - ráno se vyškrábeme na Ralsko a budeme mít nádherný ranní rozhled na celé naše panství... :-) V místním paláci se servíruje snídaně - tak se nestyďte a pojďte dál!

Po snídani seběhneme dolů přečíst si Noviny, z nichž zjistíme, že peklo chce také snídani. 

Než však do pekelného jícnu spadneme, musíme se nalodit.

Tak šup šup - každý ke svému pádlu a hurá do díry! 

 

Kdyby Sněhurka neběžela lesem ale plavila se po řece, jistě by i se svou lodí běžela právě Ploučnicí. Čeká nás krásný úsek s několika stupínky - který naštěstí i trošku teče a lze jej bez potíží sjet i pozadu. Tímto úsekem se dostaneme z pohádky zpátky do poslední civilizace. Ale dlouho se v ní nezdržíme, neboť nás čeká maturita z řízení lodi! 

Ano, ta říčka opravdu teče tímto způsobem celou cestu. Takže kdo měl problémy s přesností řízení, po splutí Ploučnice už je mít nebude. 

Na noc své hlavy složíme na Borečku - tábořiště povětšinou bez známek civilizace, jen velmi zřídka s otevřeným bufetem.

V neděli se opět nalodíme a budeme se říčními meandry prokousávat dál. Proplujeme bývalým vojenským prostorem a tudíž místy, která dlouho nebyla veřejnosti přístupná a tudíž je civilizace příliš nezasáhla...

A skončíme kdo ví kde... Pokud budeme výletem znaveni, tak nejkratší možný úsek je cca 15km, kde se potkáme s první známkou civilizace - silničním mostem. Zde je taky možné odpadnout a vrátit lodě. Pokud budeme čilí a plní elánu, můžeme plout dál. Potenciálních výstupních míst je vícero. Pokud budeme moc akční, můžeme doplout třeba až do České lípy. A kdo by stihl ještě v neděli doplout až do Děčína, má u mě fidorkovou medaili!

 

Jelikož jsem lehce "bezpečnostně hysterická", tak trvám pro podniknutí této akce na (pro někoho zbytečném) "pravidlu minima tří lodí"...

Posádku jedné lodi mám! Najdu další dvě, či více...? Jedete s námi na tuto pohádkovou plavbu?  

Jen menší upozornění - jak jde zřejmě poznat z obrázků výše, řeka je úzká a hrozně meandruje. Je to samá vrbička a neustále pod vrbičkami budou snad všichni... Takže pro lidi, co na vodě byli málo/nebyli vůbec to může být docela výzva - není z nejjednodušších řek...

Zde se dá kecat, namítat, navrhovat...

Louis Vuitton outlet

Datum: 27.12.2014 | Vložil: deflowerck@hotmail.com

Záznamy: 1 - 1 ze 1

Přidat nový příspěvek