PUTOVÁNÍ KRAJEM NEŽÁRKY

11.07.2014 18:45

Putování krajem Nežárky

dvoudenní letní pouť krajinou jižních Čech

11.-13.7.2014

   

Putování krajinou Jindřichova Hradce s tábořením venku, koupáním v potocích a rybnících, vařením na ohni a sebepoznávacím programem. Putovat budeme pěšky hlubokými lesy i na lodích po proudu řeky Nežárky. 

Pouť = Cesta do Nitra - cesta krajinou vnější i vnitřní. Můžeme se v Sobě hlouběji setkat s částmi nás samých. Pomocí her a konstelačních a šamanských cvičení budeme prožívat přírodu venku i svět vnitř. Jako poutníci navštívíme několik energetických míst v okolí Jindřichova Hradce, propojíme se s živly. Druhou polovinu poplujeme po proudu řeky.

Cena: 1.200 Kč zahrnuje jídlo po celou dobu akce, materiál na program, příspěvek  pro organizátora, vstupné do zámku, příspěvek na benzín doprovodného vozidla, dopravu lodí a vypůjčení vodáckého vybavení (lodě, vesty, pádla, barely).

Začátek: pátek 11.7. v 18:45h na nádraží v J.Hradci (po příjezdu vlaku od Brna). Odtud se vydáme na večerní procházku městem, večeři a nocleh u rybníka.
Konec: v neděli 13.7. v 18:45h na nádraží ve Veselí nad Lužnicí ke stihnutí posledního spoje do Brna (z Prahy a do Prahy toho jede spousta).

S sebou bude potřeba: spacák, karimatka, pláštěnka, baterka, nůž, ešus nebo miska, lžíce, láhev na vodu, hygienické potřeby, oblečení do každého počasí, oblečení na převlečení v případě zmáchání, repelent na komáry, pokrývka hlavy, může se hodit i opalovací krém.   

Jídlo na putování bude zajištěno  4x denně. Ráno čaj a kaše, přes den chléb, máslo, sýr, zelenina, ovoce, sušenky… Večer se bude vařit ve velkém hrnci na ohni (vegetariánská jídla).  Začínáme večeří v pátek, končíme obědem v neděli.

Noclehy:  Spát budeme hromadně pod širákem = v tisícihvězdičkovém hotelu, případně pod plachtami (plachty na přístřešky zajištěny). Kdo chce, může si vzít svůj stan. Táboření bude neoficiální ("načerno"), poutnické, skryté.

Doprovodné auto  veze nádobí na vaření, kanystry s vodou, potraviny, plachty, takže můžete po celý den jít nalehko jen se svými věcmi. V případě nouze naloží i nemohoucího poutníka. V neděli pak sveze vše, co se vám nevejde do barelů v lodích.

   

Stůj, noho, posvátná místa jsou, kamkoli kráčíš…

PUTOVÁNÍ      V pátek projdeme pěšky Jindřichovým Hradcem a přes kopec sv.Jakuba na rybníky Polívky. V sobotu budeme pokračovat přes Děbolín k poutnímu místu na Svaté Barboře. Smočíme těla v rybníku Holná a ponoříme se do jemčinských lesů. Zastavíme se u mnohých stromů, studánek, kamenů. Navštívíme zámek Emy Destinové ve Stráži nad Nežárkou nebo lovecký zámek Jemčina. Přespíme u potůčku nebo pískového lomu. V neděli ve svátek Markéty budeme pokračovat v putování splouváním řeky Nežárky na lodích. Nežárka je klidná řeka, vhodná i pro úplné začátečníky. Prožijeme na vlastní tělo PLYNUTÍ  vody, která nás nese PO PROUDU. Na dvoumístných kánoích proplujeme CHKO Třeboňsko až do Veselí nad Lužnicí, kde pouť zakončíme.

  

Přihlášky: Markéta Černocká, 776 662 435, marketa@praminky.cz